Vem röstar på SD?

Man blir liksom nyfiken på vem det är som röstar på SD. Vilka är ni? Varför ni röstade på detta parti? För det var ju några stycken som gjorde det. Särskilt i Skåne.

I våras var vi i Sverige. Våra barn hittade ett par lekkamrater, två grabbar som var i samma ålder som våra barn. Vi fick låna cyklar av grabbarna. En gång glömde vår ena kille jackan. Barnens mamma kom förbi med den.

Vem röstar på SD? Vi letade bland på de som ställt upp på valbar plats. Ett namn klingar till. Efternamnet är bekant. Samma efternamn dyker upp en gång till på valsedeln: första platsen. Vi letar vidare och hittar paret. Det visar sig vara mamman och pappan till de barn som våra barn lekte med i våras. Det var familjen som lånade ut cyklar till oss.


Första reaktionen är instinkt. Skydda sina egna barn. Aldrig, aldrig åka dit någon mer gång med våra barn. Aldrig.
Sedan det oerhörda att helt vanliga människor ställer upp på valbar plats till SD. Helt vanliga människor.
Det är det som är det besvärliga. Det är människor som vem som helst med dagistider, vidbränd falukorv, punktering på cykeln och borttappade nycklar. Det är vanliga människor. Det är det som är det oerhörda.

Helt vanliga människor.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *