Divine Duterte

DuterteDen nye filippinske presidenten Duterte fortsätter att överraska. Under sitt första halvår som president har han lyckats med att kalla Barak Obama för något, som inte lämpar sig här att återge i skrift, bett EU dra åt h-vete, USA likaså, kallat FN för dumskallar, låtit polisen avrätta 3600 knarklangare på gatan samt under pågående möte i Kina, tydligt deklarerat att alla amerikanska relationer nu är ett minne blott. Nu har Duterte sagt att självaste Gud har talat till honom under en flygtur från Japan. Duterte lyfter nu internationell politik till en helt annan dimension, minst sagt.

Vad sa då Gud till Duterte? Sluta avrätta människor på gatan? Eller att leda sitt land föredömligt? Eller skapa fred i Sydostasien? Vad vill Gud med Duterte?

Gud hade visst haft åsiker om Duertes språkbruk, sa Duterte vid en presskonferens. Så han skulle sluta svära helt enkelt. Mycket mer vad det inte den Högste hade på hjärtat.

Pressen gapar. Är detta möjligt? Kan någon överhuvud taget tror på vad karln säger. Tror inte ens självaste Trump kan toppa detta.

En person tar detta dock som något helt naturligt. Nämligen den store Tv-profeten från staden Davao, pastor Apollo, som från sin mång-miljoner ranch i södra Filippinerna, berättar helt avslappnat att det var han som såg till att Gud talade till Duterte på flyget. Det var min röst Duterte hörde, jag är ju ett medium för Guds vilja.

Här tror jag alla politiska kommentatorer lägger ned sina pennor. Detta är inte möjligt.

Jo i Filippinerna är allting möjligt.

Här hittar du presskonferensen när Duterte berättar om Guds röst.

Här hittar du pastor Apollos berättelse om att det är han som talar till Duterte som Guds röst.

Posted in Uncategorized.