En hjälte i vardagen

Ibland möter jag kvinnor i Filippinerna som får mig att häpna. Som med små medel skapar en dräglig tillvaro för sig och sina barn. Som kämpat trots motgångar och inte har gett upp hoppet. Helen är en sådan. Med ett litet lån och med hjälp från en syster som är hembiträde i Hong Kong startade hon själv en liten affär i Dolores, en by på Guimeras landsbygd. Lånet är nu betalt och med förtjänsten från butiken försörjer hon sig själv och sina tre tonårsbarn.
Just nu renoverar hon sitt hus och drömmen är en elektrisk pump så hon slipper bära vatten.

Skulle jag kora årets kvinna i Filippinerna hade jag haft min kandidat klar. Helen Andalajao, Dolores, Nueva Valencia, Guimeras.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *