Padi

Gubbarna i Vatikanen har tydligen blivit mer än lovligt galna och jämställt pedofili med prästvigning av kvinnor. Lika allvarliga brott enligt dem. Det är så dumt att det inte ens är värt att kommenteras.

Men hur är det att vara präst och kvinna i världens kanske mest katolska land – Filippinerna. Hur tas man emot i ett land där en präst är det samma som en man.

Mina grannar, de flesta är katoliker, kallar mig alla Padi som är feminin böjning på Pads (Padre) och är de med på någon mässa jag firar går de fram och tar emot bröd och vin. Inga problem.

Lite värre är det för alla drivers som ropar på mig i hamnen på Guimeras när jag kommer med båten och de vill att jag ska åka med dem. På Fredrik ropar de ”father” men vad ska de kalla mig? Någon kom på lösningen så numera ropar de alla ”sister” (som en nunna). Lite gulligt tycker jag.

Min skräddare kallar mig Reverent men min tandläkare säger bara Sara, dock han brukar tacka mig för att jag kommit hit till Filippinerna och för det viktiga arbete jag gör!

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *