För hårda grabbar…

I Filippinerna finns det riktiga järnhandlare.. jag menar RIKTIGA järnaffärer som säljer järn.

I Sverige har alla järnhandlare plattats ut till byggkedjor som säljer korv, kaffe och kuddar. Lagret har reducerats till ett minimum som åker runt på lastbilar i Sverige.

Icke i Filippinerna. Där har tiden stått stilla sedan 60-talet. Du kan köpa spik styckevis. Allt finns. Lagret är imponerade dammigt. Det ligger ett lager av brun-svart patina över alla rör och plåtbitar. Trots dammet är kommersen intensiv. Det säljs, hämtas, flyttas, beställs, sågs upp…. hela tiden.

Det är företrädesvis kineser som driver dessa “hardware” stores i Iloilos innerstad. Och det är verkligen hardware stores. Det finns på en hylla riktiga järn i alla möjliga dimensioner. Bredvid står en rejält dimensionerad eldriven såg, Captain Cutter. Den behövs i en riktig järnhandel: Captain Cutter.

Filippinsk järnhandel – en lisa för själen.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *