Puss

Det är få saker jag gillar så mycket som det filippinska pussandet när man hälsar. Man pussar en gång på kinden, varmt och innerligt. Vänner emellan, kvinnor emellan och kvinnor och män emellan. Män emellan är nog mindre förekommande. De pussar jag bär i mitt hjärta med särskild värme är de jag fått från de äldre kvinnorna efter kyrkliga tillställningar. Damerna står i led för att få pussa mig. Många utan tänder med fårade ansikten. Jag får torka kinderna som blivit rejält nerblötade.

Men så händer det ibland att jag åker till Manila och där träffar européer. De pussas också men på båda kinderna! Lite elegant sådär. Jag får riktigt koncentrera mig så jag inte gör bort mig. Nej tacka vet jag den filippinska pussen. Den är mer rejäl!

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *