J35 från F13

Vi har hittat en modellaffär i Iloilo.

Vi trodde inte sådant fanns men vi har sprungit på en samlare. Det är en kille som importerar modeller till Filippinerna. Han driver en liten affär där vi hittade modeller från alla möjliga företag: ryska, polska, japanska, italienska, engelska givetvis. Han säljer mest via nätet till Manila. Pojkarna (inklusive pappa) åkte till den lilla butiken och tittade länge.

Det är flygplan (civila o militära), dinosaurier, bilar, racerbiler, hus mm. De ryska modellerna med originella flygplan är spännande, har inte sett något liknande någon gång.

Vi hittade givetvis en svensk klassiker i samlarens rika utbud: J35 Draken med ett målningsförslag från flygflottiljen F13, Bråvalla utanför Norrköping. Det blir den givetvis. J35 från F13. Nu sitter vi hemma och målar.

Tänk att det gick att hitta östgötsk lokalhistoria i Iloilo.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *