Den 8:e raka

Vilka är Barrera, Márquez, Diaz, De La Hoya, Hatton, Cotto, Clottey, Margarito?

De är de 8 som har blivit slagna av Filippinernas störste idrottshjälte, boxaren Manny Pacquiao. Han har nu 8 raka segrar i olika viktklasser 106-160 pounds (48-72 kg) vilket är imponerande.

Killen kommer från en enkel bakgrund ifrån General Santos i Mindanao. Han är en god katolik, gift har 4 barn. Har alltid med sig mamma på alla matcher. Han trots sin framgång, ödmjuk och visar respekt. Under dagens match hade han tydligen börjat titta på domarna i 10/11 ronden då hans motståndare hade igenmurade ögon och var medtagen. Han ville ha ett slut på matchen via domarna. Det var liksom avgjort.


När matchen spelades var det stilla i staden, inga bilköer, ingen musik. Det kan liknas vid Stenmark åkte sitt 2:a åk. Ingen annan var ute om man inte måste. Alla satt vid Tv:n eller radioapparater. Det märkets också i kyrkan. Männen var påtagligt få.

Så i dag vid lunchtid (filippinsk tid) fick han sin 8:e raka vinst och jublet vet inga gränser i Filippinerna. Manny är snabb och giftig boxare, och har en rak vänster som sitt hemliga vapen. Han påstås vara den bäste pound-for-pound boxaren i världen.

Så det är bara att gratulera, landet, folket och Manny “Pacman” Pacquiao.

Grattis!

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *