I barnens värld

Barns värld och vuxnas värld skiljer sig. Barn uppskattar inte alltid det vuxna tror barn uppskattar.

Vi brukar fråga våra barn vad de tyckte var bäst när vi har varit ute och rest. Vi får alltid helt oväntande svar. Efter en 2 veckors rundresa i Asien var de största upplevelserna en fjärilsträdgård och att få stoppa in tunnelbanebiljetter i automater.

Idag besökte vi det nyöppnade och omgjorda flygplansmuseet utanför Linköping. Museet har fått priser och är en otrolig upplevelse. Mycket nytt att se och flygplanshistoria satt i sitt sammanhang. Men vad tyckte barnen?

Bäst enligt Judit (5 år): 3:e plats den nya barnavdelningen där man kan rita, 2:a plats gå in i helikoptern Bananen, 1:a plats Stormen: en gigantisk fläkt som blåste upp till 25m/s
Bäst enligt Johannes (7 år): 3:e att kunna leka med Legoflygplan, 2:a att köra runt med barnflygplan på innergården. 1:a plats – Stormen, den gigantiska fläkten.
Samuel (10 år): 3:e plats Den gamla utställningen, 2:a Den nya utställningen med tidstunnel. 1:a plats vraket av DC3:an.

Den som var sämst var alla barn överens om: att man inte kunde bygga vattenburna plastraketer längre och skicka iväg dem över fälten med en cykelpump. En gång, ivrigt påhejade av papporna, lyckades vi att pricka en J37 Viggen rakt på vingen – pang, viilken smäll! Plane going down, mayday, mayday…

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *