Yes 90125

Owner of a Jewish heart

Trevor Rabin spelade gitarr på Yes “Disco-skiva” (inte CD) 90 125 som hade hiten Owner of a lonely Heart. Trevor Rabin gjorde senare en roligare soloskiva Can’t look back med t ex låten Sludge som bör avnjutas på maximal volym. Trummisen Lou(is) Malino III hamrar på fint. Trevor lämnade klokt nog Yes och försvann in i filmmusikens värld med en stor produktion.

Trevor heter Rabin i efternamn och är mycket riktigt jude. Han växte upp i Sydafrika och familjen höll visserligen inte matreglerna (kosher) men firade regelbundet Sabbat och påskhögtiden. Familjen hörde till en socialt progressiv grupp judar och tog tydlig ställning emot apartheid. Släktingarna var advokater. Trevor Rabins kusin var den advokat som stöttade familjen till Steven Biko. Trevor’s far som också var advokat, var den förste som anställde en svart advokat på sin byrå. Allt detta var en del i att vara jude, enligt Rabin. Du kan läsa om detta i artikeln Owner of a Jewish heart.

Posted in Uncategorized.