Bra betalt

Häromdagen fick president Noynoy Aquino sin första lönecheck. 63 002 pesos (drygt 10 000 kr) efter avdrag stod det på checken och Noynoy log in i kameran. Vad folk tjänar är inga hemligheter i landet, inte ens presidentens lön.

Dagen efter publicerades en lista på vad många chefer i offentlig förvaltning tjänar. Många tjänade dubbelt så mycket som landets president. Lönelistan blev en överraskning för många och som har lett till en granskning av samtliga statliga chefslöner.

De höga lönerna var inte bara en överraskning för statsledningen. Det var även en överraskning för en av fruarna till de välbetalda männen. Hon hade ingen annnnning vad hennes make tjänade och ställde frågan till sin make via tidningarna vad pengarna har tagit vägen.

Maken svarade via tidningarna som fått upp spåret och var lika nyfikna som hans fru. Hans svar var “hon var mycket förstående…”.

Det kan stå en dyrt att ha bra betalt.

Här är listan över välbetalda chefer i Filippinerna.
Och här är fruns stilla undran.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *