Dålig dyr tvål

Några fiskare i östra Filippinerna (Tacloban, Leyte) som fick se några vita block som guppade runt. Det såg ut som tvål och man prövade dem. De funkade dåligt som tvål och fiskarna slängde tillbaka blocken. Då dog fiskarna som simmade vid blocken.

Det visade sig att blocken inte var tvål. Det var kokain. Rent kokain direkt från fabriken.

I december förra året var en stor båttransport från Sydamerika på väg till Hongkong via Filippinerna. Amerikanska myndigheter hade koll på lasten och när båten passerade Filippinerna fick man kalla fötter och dumpade man hela lasten – mång hundra kg kokain – i havet.

Så det var en dålig men säkert dyr tvål. Tur att man inte försökte koka den, sa polisen som tog hand om “tvålen”.

Knark är avskyvärt. Men man skall veta att knark inte bara är en (lyx)produkt för en enskild person som förstör dennes liv. Det är att också stödja en lång illegal produktionskedja som berör och drabbar flera. Det är en kedja med massor av andra smugglade varor och/eller människor.

Och om det slängs överbord kan det bli en livsfara för andra. Tur att inga barn hittade “tvålen”.

Så det guppar runt inte bara skräp, frigolit, trä och plastpåsar i haven.

Utan knarkpåsar också.

Läs hela artikeln här.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *