Kortjejer

Äntligen!

Idag hittade jag kor-tjejer! De hjälper till med rökelse, bär kors och ljus, böcker och kollekt i kyrkan.

Vanligen är detta pojkarnas område. Kor-gossar. Det har IFI sedan länge tackvare sitt katolska arv och är en ingång till den manligt dominerade prästrollen.

Men här är det tjejer. De är bara tjejer som gör detta i den IFI församling jag besöker.

Vi är en bit utanför Iloilo, längst upp i norra delen av provinsen. Tjejerna här är inte som ungdomarna i Iloilo, lite fixade och målade. De är helt vanliga tjejer från landet. De är lite mer blyga och försvinner, helt ofilippinskt, när jag tar bilder med mobilen.

Jag blir bara glad när jag hittar dem längst fram med kors och ljus.

Heja tjejerna!

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *