Trafikkontroll

Häromdagen var det trafikkontroll. Då är en sak viktigt: chauffören får inte köra i flipp-flopp tofflor. Annars kan det se ut hur som helst. Jo, det skall gärna se ut som om man har säkerhetsbältet på sig. Om det sitter fast är en annan femma.

Chauffören tvärstannar 200 m innan kontrollen. Han slänger av sig sina flipp-flopp och knölar i sig skorna som ligger i en plastpåse på golvet. Nu är han klar. Jag sitter i framsätet och får ta på mig säkerhetsbältet. Det går inte. Det finns bara en rem, inget att fästa det i. Jag håller det i handen.

Medan vi kränger på oss skor och säkerhetsbälte blir vi omkörda av en lastbil. Frånsett att den är full av människor på flaket och lite varstans, är det den knöligaste lastbil jag sett. Att den överhuvudtaget hänger ihop. Den ser ut som om den åkt utför ett stup. Det finns inga raka hörn kvar på lastbilen. Den är liksom rund. Inte en hel lykta kvar.

Men den passerar förbi kontrollen. Chauffören hade väl skor på sig.

Ibland finns det saker som är obegripligt viktigt. Som flipp-flopp. Sen att bilen knappt har bromsar eller att säkerhetsbälten är dekorationer eller att bilen är överlastad med människor, är en helt annan sak.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *