Julfesten

Nu är det julfesternas tid!

Varje skola, varje arbetsplats, varje sammanhang har sin julfest. Det sker ungefär nu i tiden, mellan lucia och julafton. Prästerna har däremot sin julfest efter jul, på annandagen. Vi har denna vecka två stycken med två bröllop emellan. Med restiden blir det heldags aktiviteter.

Idag har seminariet haft sin julfest. Man förbereder väl och ur nästan ingenting, bygger man, fixar, fejar, ordnar, bygger julgranar av bambu och plastband. Allt man hittar eller kan komma över billigt används, papper, plast, blad, kokos, bambu, pinnar. Ur detta skapas krubbor och juldekorationer. Kreativiteten är imponerande.

Sedan är det julfest. Först en liten gudstjänst, sedan mat och därefter presentationer. Sånger och lekar i olika variationer. Sjunga och dansa är det roligaste som finns. Full fart, 20-25 åriga grabbar som bara älskar att dansa.

Och så skrattar man hela tiden. Enkla skämt men roligt har man. Det är bara att hänga på.

Nu räcker vi ut tungan åt vardagen och eländet och höjer oss över den med hjälp av festen. Nu är det jul!

En kul jul.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *