Om du får oväntat besök…

Idag höll vi på att få oväntat besök nämligen tre flickor och en mamma från IFI församlingen i Iloilo. Allt berodde på ett litet missförstånd som det ofta blir i Filippinerna där kommunikation inte alltid är alldeles enkel.

Jag tänkte nämligen göra ett bildspel om två systrar och deras mamma om hur det är att vara ung i Filippinerna. Min plan var att vara med dem en dag och föreslog därför att jag kanske kunde sova över hos dem. Detta förstods som att jag bjöd in dem hem till vårt hus vilket jag fortfarande inte förstår men de var mycket glada över inbjudan och hade berättat för övriga församlingsbor. Den enda som inte visste var jag, dessvärre.

Idag åkte jag förbi kyrkan träffade tjejerna och föreslog att vi kunde träffas senare och åka till deras skola för att ta bilder. När jag kom senare var de helt oförstående. Vi skulle ju åka hem till mig? Vilket de sa till mig i ilongo men jag förstod inte vad de talade om. Det fanns bara inte i mitt medvetande att de tänkt sig sova hemma hos oss och förstod inte varför de pratade om att jag hade ett vackert hus. Istället sa jag att vi kunde planera efter mässan på söndag vilket i sammanhanget måste vara ett riktigt “Goddag yxskaft” svar. Jag kunde inte förstå varför de såg så ledsna ut när jag åkte utan dem. När jag kom hem förklarade vår hushållerska Donna allt och situationen kunde redas ut. I morgon kommer de. Då gäller det att ha kaffe hemma.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *